Jak si vyrobit vlastní jogurt

Datum vydání: 2014-08-28 17:06:22

Na výrobu vlastního jogurtu používám jogurtovač. Do 1 litru plnotučného mléka rozmíchám celý malý bílý neslazený jogurt activia o hmotnosti 120 g. Mléko nezahřívám. Jogurtovou směs naleju do skleniček jogurtovače, skleničky zašroubuji a zapnu na 5 h. Osvědčilo se mi jogurty zapínat v 17 h večer a vypnout je pak ve 22 h před spaním. Pro automatické vypnutí je vhodný časovač. Jogurty poté nechám v místnosti v teple i přes noc. Ráno kolem 7 až 8 h jsou jogurty pěkně hotové. Vezmu je a dám do ledničky a většinou jeden hned sním. Před konzumací obsah jogurtu lehce promíchám. Chutnají skvěle, většinou lépe než originální activia. Při tomto postupu nejsou ani moc ani málo udělané.