Zapečené těstoviny s tuňákem

Datum vydání: 2014-02-09 09:35:12; aktualizováno: 2014-02-09 10:03:11

Uvaříme jeden či 3/4 pytlíku těstovin o váze 500 g. Vodu na těstoviny samozřejmě osolíme. Na druhu těstovin zde dosti záleží, já používám nejraději tužší a dražší italské (např. RISCOSSA), které se vaří asi 20 minut. Těstoviny scedíme a přidáme do nich:

  • 1 scezenou zeleninovou směs Moravanka, kterou lehce pokrájíme;
  • 2 konzervy Giana tuňáku v rostlinném oleji či ve vlastní šťávě. Já používám buď oba v oleji, nebo jeden v oleji + jeden ve vlastní šťávě. Trochu oleje odleju na pekáč, který si tímto olejem rovnou vymastím;
  • 4 nakrájené menší cibule (cibule dle libosti, může jí být i méně, já mám ráda hodně cibule);
  • 2 syrová vajíčka;
  • 1/2 sladkého menšího kečupu;
  • můžeme přidat nastrouhaný sýr.

Toto zamícháme a dáme na vymaštěný pekáč. Pečeme 45 minut při teplotě 175 °C. Ke konci můžeme navrch posypat těstoviny strouhaným sýrem. Přeji dobrou chuť.